Webshoppen lukker, 20% rabat på alle opskrifter, op til 40% rabat på alt garn

Italiensk aflukning


Jeg er vild med italiensk aflukning. Jeg bruger teknikken i flere af mine opskrifter, blandt andet i Siv Sweateren, som nu er at finde til hele familien.

Den italienske aflukning er mere elastisk end en klassisk aflukning og den giver en smukt afslutning, hvor ribben går hele vejen rundt over arbejdet. Mange finder den svær at regne ud, men jeg håber at kunne hjælpe dig lidt på vej. Jeg har lavet det her opslag med lidt tips og tricks og en video, hvor jeg viser en nem gennemgang af teknikken. Find den i bunden. 

                        

Først nogle tips og tricks til Italiensk aflukning:

Italiensk aflukning er en syet aflukning, hvilket betyder at du skal klippe en lang tråd af dit garn. Det er den mest nervepirrende del af teknikken.

En tommelfingerregel siger at du skal klippe, hvad der svarer til en tråd der går 3,5 til 4 gange rundt om arbejdet, der skal lukkes af. Så skulle du have nok garn. Husk altid at det er bedre at have for meget garn end for lidt til din aflukning.

Når du syr aflukningen er en nem huskeregel, at du altid syr i to. Er der en ret maske forrest på pinden, skal du sy en ret i den efterfølgende maske og så sy den forreste maske ret af. Er den forreste maske en vrang skal du sy en vrang i den efterfølgende maske, og så den første maske vrang af. Og gentag; to ret og to vrang. 

Man skal stramme lidt til for at få en pæn aflukning, men man skal være forsigtig med ikke at stramme for meget. Det er en balance, hvor man må prøve sig frem, men forsøg at hive lidt i garnet, uden at stramme for meget.

En italiensk aflukning kan hurtigt komme til at læne lidt til en ene side, når man syr den. En teknik der mindsker dette er ved at hive lidt i hver retning ved aflukning af maske. Hiv lidt ind mod dig selv ved ret maske og hiv lidt væk fra dig selv ved vrang maske

Det ultimative råd til Italiensk aflukning er...øvelse...Der er ikke nogen nemmere vej, end at blive ved med at øve sig. Man kan altid bruge sin strikkeprøve på at øve sig lidt ekstra. Og ellers er det bare at prøve sig frem. Se eventuelt min video, mens du har arbejdet i hånden. Jeg ved du kan klare det. 

Rigtig god fornøjelse. 

 


Leave a comment